Hooggevoelige moppermoeder...

Het was weer zo ver deze week.

De boosheid sijpelt (stroomt?) uit mijn porieën. Ik kan me om elk wissewasje vreselijk opwinden en het ochtendritueel lijkt elke ochtend op een kleine kernramp uit te draaien. Briesend smeer ik de boterhammen, stuur ik de kinderen wéér naar de gang om de schoenen aan te trekken, zet ik de jongste weer terug aan tafel, trek z'n eetschort voor de 3e keer aan en preek ik mijn zoveelste preek, met bijna-bloeddoorlopen ogen. Plotseling kijk ik naar de tafel en zie 3 jongetjes zitten.. met ogen vol emotie, sipheid en teleurstelling in zichzelf. Oei. Ik bijt op mijn lip...

"Sorry jongens", zucht ik dan. "Mama voelt zich niet zo fijn en ik voel me heel snel boos. Dat heeft helemaal niets met jullie te maken. Jullie zijn lief en doen niks verkeerd. Ik probeer erop te letten, maar het lukt me niet. Maar het is niet jullie schuld" Klein beetje opluchting in de gezichtjes, maar nog niet geheel overtuigend. Gauw maak ik wat grapjes en slik de volgende onhebbelijkheden in. Hup... op de fiets en naar school. Even de wind in onze koppies! Hooggevoelig én ongesteld worden. Bij mij echt een vreselijk vervelende combinatie... ik kan de boosheid in deze dagen niet goed onderdrukken. Maar wél leg ik het inmiddels de kinderen uit. Zodat zij, óók ontzettend hooggevoelig, zich niet schuldig gaan voelen om hun gedrag. Het ligt immers niet bij hen, maar bij mij. En m'n hooggevoelige hormonsters.

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square